Français

Kanovaren / Kajakken in de Ardeche.

Ardeche Vakantie, sport en ontspanning.

Als je denkt aan de Ardèche, dan denk je aan zon, natuur, actief bezig zijn en ontspanning. De ardèche met zijn gelijknamige rivier nodigt uit tot kanovaren en kajakken. De rivier Ardèche is een grillige rivier en loopt door een schitterend landschap, " de gorges van de Ardèche". Het is de ideale manier om de gorges op deze actieve manier te verkennen en tegelijkertijd ontspannend bezig te zijn. Zowel jong als oud vermaakt zich uitstekend met deze manier van sport en ontspanning.

Recreatieve tochten kanovaren.

Vanaf Pasen tot eind mei is de uitdaging het grootst voor het ondernemen van een kanotocht, doordat het waterniveau dan behoorlijk hoog is. Stroomversnellingen en kleine watervallen vormen dan aangename hindernissen die overwonnen moeten worden. In de zomermaanden stroomt de rivier minder snel, maar snel genoeg om voor een gezonde dosis spanning te zorgen en je eenvoudig stroomafwaarts te voeren. De zomermaanden zijn dan ook prima geschikt om een recreatieve kanotocht voor het hele gezin te ondernemen. Langs de vele routes die er op de Ardèche zijn uitgezet kom je strandjes en aanlegplaatsen tegen waar je kunt picknicken, zwemmen en zonnen.

Kanoverhuurbedrijven:

Kanoverhuurbedrijven en kanoscholen zijn in grote getalen aanwezig in Vallon Pont d'Arc, Ruoms en langs de rivier. Hier kan men een kano of kajak huren voor een tocht met of zonder gids. Voor materiaal wordt gezorgd en de transfer geschiedt d.m.v. een minibusje. De tochten zijn voor bijna iedereen toegankelijk. U moet alleen kunnen zwemmen.

Auberge le Romarin

L'hôtel Auberge le Romarin est une demeure confortable où les clients sont choyés et les prix raisonnables. On y trouve à la fois des gîtes à louer et des chambres. Nous proposons plusieurs formules d’accueil : nuitée simple, nuitée et petit déjeuner, demi-pension ou pension complète. Notre établissement dispose d’un restaurant avec terrasse extérieure, d’un bar et d’un espace détente. Nos clients équipés d’ordinateurs portables, peuvent, s’ils le souhaitent, utiliser gratuitement le réseau Wifi de l’Auberge. Sachez également que nos amis les chiens sont les bienvenus et qu’un parking est à votre disposition à côté de l’Auberge. l'Hôtel n'est pas adapté aux personnes à mobilité réduite.

Contact

Auberge Le Romarin
Saint Martin
07110 Valgorge
Ardèche, France


Tel. 00 33 475 88 98 90
info@le-romarin.com