Nederlands

Wandelen in de Ardeche.

Voor wandelliefhebbers is de  Ardèche een waar paradijs. U vindt  in deze landelijke streek in het zuidoosten van Frankrijk een uitgestrekt netwerk aan wandelroutes. U kan er in alle rust genieten van de pracht van de natuur. Grillige rotsformaties, groene valleien en uitgestrekte bossen wisselen elkaar af. U komt hier geen zwermen toeristen tegen maar u komt wel langs kleine dorpjes waar de tijd is stil blijven staan. Samen met een heerlijk mediterraan klimaat en een aangenaam verzorgd verblijf in Hotel Auberge le Romarin is de Ardèche de ideale bestemming voor een geslaagde wandelvakantie in Frankrijk.

Wandeltochten vanuit Auberge le Romarin

Hotel Auberge le Romarin bevindt zich in het Parc naturel régional des Monts d'Ardèche. Van hier uit  kunt u in alle windrichtingen wandeltochten maken. Op uw tocht zal u versteld staan van de adembenemende schoonheid van het landschap in de Ardèche.U kan er wandelen door een ongerept heuvelachtig gebied langs smaragdgroene rotsformaties en zilverkleurige riviertjes. Hier kun je nog de stilte horen, de heerlijke geuren ruiken of de rijkdom van de natuurlijke kleuren aanschouwen, de tinteling van het koele beekwater of de warme zon op je huid voelen. Het landschap verandert met de seizoenen mee. Van de gele gloed van de brem in het voorjaar naar het felle groen van de in bloei staande kastanjebomen in de zomermaanden en de diep-paarse en donker-bruine tinten die de herfst sieren.

Wandelroutes Informatie

Het netwerk van de wandelroutes in de Ardèche bedraagt ca 6000 km en worden onderhouden door tal van verenigingen en gemeenten. Ze zijn goed gemarkeerd en goed beschreven. Bij de beschrijving vindt u ook de moeilijkheidsgraad, de duur, de afstand en het te overbruggen hoogteverschil. Er is keuze in overvloed en voor ieder wat wils. In onze Auberge treft u informatie aan over de omgeving. Wij hebben tal van wandelkaarten met routesbeschrijving en  IGN -stafkaarten van het gebied die u kan gebruiken. Neem alvast een kijkje op http://www.parc-monts-ardeche.fr/

Wanneer u verkiest bij ons te verblijven in half-pension bieden wij u een uitgebreid ontbijt en een heerlijk 3-gangen diner. Indien u dit wenst kan u ook een lunchpakket bestellen.

Zin in een onvergetelijke Ardèche wandelvakantie, bekijk onze tarieven op deze site. Voor groepen van 12 tot 20 personen organiseren we ook geleide wandelingen en bieden wij een speciaal tarief aan . Wenst u bijkomende informatie dan kan u gebruik maken van het contactformulier of mailen naar info@le-romarin.com

Over Auberge Le Romarin

Ardèche hotel Auberge le Romarin is een comfortabel hotel met veel persoonlijke aandacht voor haar gasten en vriendelijke prijzen. Het  bestaat uit een aantal appartementen en een aantal chambres d'hôtes / hotelkamers. Tijdens uw Ardèche vakantie kan u bij ons verblijven op basis van half-pension, logies met ontbijt of enkel logies. Verder beschikt Auberge le Romarin over een restaurant met terras en een bar. In de volledige accomodatie heeft u  gratis WiFi. Naast het hotel is er parkeergelegenheid. Het hotel is niet geschikt voor mensen met een beperkte mobiliteit.

Contact

Auberge Le Romarin
Saint Martin
07110 Valgorge
Ardèche, France


Tel. 00 33 475 88 98 90
info@le-romarin.com