Nederlandse-Belgische website Nederlandse-Belgische website Franse website Duitse website
Home Eigenaar Accommodatie Fietsen in groep Activiteiten Culinaire keuken Klimaat Tarieven Contact formulier Reserveren Foto Galeries Adres gegevens Route beschrijving Links Streek informatie

Facebook Auberge le Romarin

Ardèche Streekinformatie

Ardeche

Het departement Ardeche is vernoemd naar de gelijknamige rivier en is gelegen nabij het beroemde natuurreservaat de Cevennen. De natuur is indrukwekkend, zoals bijvoorbeeld de Gorges de l'Ardèche, een kloof langs de Ardèche in de oude provincie Vivarais. De rivier heeft in het kloofdal enorme rotsformaties van kalksteen uitgesleten. De gorges de l'Ardeche loopt van de plaats Saint-Martin-d'Ardèche tot aan Vallon-Pont-d'Arc. Er loopt een prachtige autoroute met mooie uitzichten langs. Ook per kano of kajak is de Gorges de l'Ardèche prachtig te vekennen. Bekend is vooral de Pont d'Arc, een door de natuur gevormde brug over de rivier.

Monts d'Ardèche

Het regionale natuurpark Monts d'Ardèche is gelegen in het land van de kastanje, tussen de rivieren van de Cevennen en de berglandschappen van de Ardèche, met vulkanische bergtoppen van Gerbier-de-Jonc en van Mézenc. Het natuurpark beslaat ongeveer eenderde van de Ardèche. Ook Ardeche hotel Auberge le Romarin bevindt zich in dit natuurreservaat.

De hoofdstad van dit departement is Privas, met als bezienswaardigheden de brug Louis XIII, de toren Diane des Poitiers en "le cloître des récollets" (het monnikenklooster). Het is aan te raden een kijkje te nemen op het uitzichtpunt Montoulon, dat een fantastisch panorama over de vallei biedt.

De Ardeche heeft geen grote luxe steden. Wel gezellige middelgrote stadjes. Aubenas is hier zo'n voorbeeld van. Aubenas heeft een oud centrum met tal van kleine straatjes met vele terrasjes, winkeltjes en restaurants. Verder kent de Ardèche vooral zeer charmante, lieflijke stadjes zoals het middeleeuwse Largentière. En niet te vergeten Voqüe en Balazuc, beslist het bezoeken waard. Beide plaatsjes liggen aan de rivier de Ardeche. Balazuc is gebouwd tegen de rotsen en is uitgeroepen tot een van de mooiste dorpjes van Frankrijk. Het thermale Vals-les-Bains en leuke toeristische plaatsjes zoals Ruoms, Joyeuse en Vallon-Pont-d'Arc.