Nederlandse-Belgische website Nederlandse-Belgische website Franse website Duitse website
Home Eigenaar Accommodatie Fietsen in groep Activiteiten Culinaire keuken Klimaat Tarieven Contact formulier Reserveren Foto Galeries Adres gegevens Route beschrijving Links Streek informatie

Facebook Auberge le Romarin

Ardeche, klimaat en temperaturen.

   

In het voorjaar is de temperatuur bijzonder aangenaam en nodigt uit tot sportief bezig zijn. Het is de tijd van de narcissen en primula’s die nu rijkelijk in bloei staan. Wandelaars en fietsers beleven nu de prachtig in bloei staande natuur zoals je die nergens anders tegenkomt. Een aanrader voor alle sportievelingen onder ons.


De zomer is warm en behaaglijk en s’nachts aangenaam koel. Met zijn gemiddelde van 10 zonuren per dag behoort de Ardeche tot de meest zon zekere vakantiebestemming van Frankrijk.

   

   

 

In September spreken we van “Indien Summer” en is de kastanjeoogst volop gaande. De herfst doet zijn  intrede en het wordt aangenaam koeler. De prachtige herfstkleuren hebben al menig kunstschilder en fotograaf geïnspireerd.In de winter is het goed wandelen over het massief en .natuurlijk langlaufen en skiën (“ski de fond”) Op slechts 20 autominuten ligt een klein skigebied, welke tot 1500 meter hoogte gaat en bestaat uit 10 afdalingen, variërend van makkelijk (groen/blauw) tot bijzonder zwaar (zwart). Speciaal voor de langlaufers zijn er loipes aangebracht.

   


Maand mrt apr mei jun jul aug sep okt

Gem. middagtemperatuur

 13

 16

 20

 24

 27

 26

 23

 17

Gem. aantal uren zon per dag

 6

 7

 8

 9

 10

 9

 7

 6