Nederlandse-Belgische website Nederlandse-Belgische website Franse website Duitse website
Home Eigenaar Accommodatie Fietsen in groep Activiteiten Fietsen Wandelen Kanovaren/kajakken Vissen Paardrijden Klimmen/Canyoning Speleologie Grotten Bamboetuin Culinaire keuken Klimaat Tarieven Contact formulier Reserveren Foto Galeries Adres gegevens Route beschrijving Links Streek informatie

Facebook Auberge le Romarin

Grotten Ardèche


De grotten in de Ardèche zijn bekend om hun enorme zalen en prachtig gekleurde druipsteenformaties en

zijn zeker de moeite waard om eens te bezoeken, met name de grotten van Orgnac, le grotte de la Madeleine en de grotten van Saint Marcel.


De grotten van Saint Marcel d' Ardèche is een druipsteengrot die behoort tot de langste van Europa. De grot bestaat uit een 46 kilometer lang netwerk van onderaardse gangen, die op verschillende dieptes liggen en met elkaar zijn verbonden.  De grot staat bekend als een van de mooiste en bekendste van Europa. Deze grot is geopend van half maart tot half november en er vinden non-stop georganiseerde bezichtigingen plaats.

De ingang is te vinden op de toeristische route van de Gorges d' Ardeche op de linkeroever.


Ook de druipsteen grotten van Orgnac zijn aan te bevelen. Hier daalt u 120 meter af naar grote zalen diep onder de grond. Het parcours bedraagt 500 meter en terug gaat u met een lift.